vacatures.ap.be

Field Service Engineer

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Zaventem
Provincie van tewerkstelling: 
Vlaams Brabant
Opleiding: 
WT - Elektromechanica - automatisering
Type: 
Job

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
ABB NV
Sector: 
Automatisering
Bedrijfsactiviteiten: 

ABB is een baanbrekende, technologische leider met een uitgebreid aanbod voor de digitale industrie. Met meer dan 130 jaar ervaring in innovatie is ABB vandaag de digitale voortrekker met 4 klantgerichte, wereldleidende businesses: Electrification, Industrial Automatisation, Motion en Robotics & Discrete automation, ondersteund door het ABB AbilityTM digitale platform. ABB’s business Power Grids, marktleider, zal worden gedesinvesteerd aan Hitachi in 2020. ABB is actief in meer dan 100 landen met ongeveer 147.000 medewerkers. De business Motion is de globale marktleider op vlak van motoren en drives. Onze producten, oplossingen en service worden breed ingezet om de wereld draaiende te houden en dagdagelijks energie te besparen. Klanten staan centraal in onze dienstverlening; ons onderscheidend vermogen op vlak van innovatie, efficiëntie en digitalisering is gericht op het genereren van meerwaarde voor klanten en partners. In de Benelux werken er binnen Motion 125 medewerkers.

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

ABB is een baanbrekende, technologische leider met een uitgebreid aanbod voor de digitale industrie. Met meer dan 130 jaar ervaring in innovatie is ABB vandaag de digitale voortrekker met 4 klantgerichte, wereldleidende businesses: Electrification, Industrial Automatisation, Motion en Robotics & Discrete automation, ondersteund door het ABB AbilityTM digitale platform. ABB’s business Power Grids, marktleider, zal worden gedesinvesteerd aan Hitachi in 2020. ABB is actief in meer dan 100 landen met ongeveer 147.000 medewerkers.

De business Motion is de globale marktleider op vlak van motoren en drives. Onze producten, oplossingen en service worden breed ingezet om de wereld draaiende te houden en dagdagelijks energie te besparen. Klanten staan centraal in onze dienstverlening; ons onderscheidend vermogen op vlak van innovatie, efficiëntie en digitalisering is gericht op het genereren van meerwaarde voor
klanten en partners. In de Benelux werken er binnen Motion 125 medewerkers. Binnen deze lokale business unit Motion is de afdeling Service Drives verantwoordelijk voor de verkoop en uitvoering van service activiteiten ten behoeve van de door ABB geleverde
frequentieomvormers. Om onze groei te ondersteunen en ons service team in Zaventem te versterken zijn wij op zoek naar een:

Field Service Engineer

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse service activiteiten bij onze industriële klanten.
Na een opleidingsperiode waarin je vertrouwd wordt gemaakt met onze elektrische frequentieomvormers en hun toepassingen, verzorg je volledig zelfstandig de service van onze installaties bij onze klanten. Dit omvat:

• De inbedrijfstelling van frequentieomvormers;
• Het implementeren van digitale services (remote connectie, conditie monitoring, etc.);
• Het uitvoeren van gepland, preventief onderhoud bij onze klanten;
• Het correctief onderhoud bestaande uit het oplossen en verhelpen van storingen aan de frequentieomvormers
en/of eventuele randapparatuur;
• Het verlenen van technische support aan de klanten.
1 | Field Service Engineer
• Het aangrijpen van commerciële kansen om contracten uit te breiden, en het technisch ondersteunen van je inside
sales collega’s bij de uitwerking en vernieuwing van offertes.

Profiel: 

Je hebt een technische opleiding genoten op minimaal Bachelor niveau, bij voorkeur in de richting elektromechanica-/ energietechniek.

Arbeidsvoorwaarden: 

We bieden je een afwisselende functie in een internationaal concern dat de ontwikkeling van zijn medewerkers, kwaliteit en veiligheid zeer hoog in het vaandel draagt. Daar hoort een concurrerend en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden bij.

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
10 juli, 2019 to 10 oktober, 2019
E-mail sollicitaties: 
jens.bossaert@be.abb.com
Plaats: 
Zaventem
Straat en huisnummer: 
Hoge Wei 27
Postcode: 
1930
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.