vacatures.ap.be

Account Manager B2B

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Diegem
Provincie van tewerkstelling: 
Vlaams Brabant
Opleiding: 
WT - Toegepaste informatica
Type: 
Job

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
Ingram Micro B.V.B.A
Sector: 
IT
Bedrijfsactiviteiten: 

Ingram Micro is een globale leider en één van de grootste IT distributeurs ter wereld met meer dan 20 000 nationale en internationale partners. Als actieve speler op de IT markt maximaliseren wij onze toegevoegde waarde in het ontwikkelen, verkopen en het efficiënt gebruiken van de nieuwste technologie. Ingram Micro werd opgestart in the US in 1979 en kende een expansieve groei. Deze IT distributeur wordt gewaardeerd als één van ‘Fortune’s Most Admired Companies in the World’ met een erkende plaats in de FORTUNE 500®. Het bedrijf ondersteunt globale operaties door extensieve sales en een breed distributienetwerk doorheen noord Amerika, Europa, Midden en Oost Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

Als Account Manager B2B ben je een belangrijk contact voor onze B2B resellers. Je hebt een redelijk technische inzicht rond alles wat betreft IT producten en je bent in staat om de toegevoegde waarde van je IT kennis op overtuigende wijze te presenteren aan B2B resellers. Door jouw ervaring met Field Sales, weet jij voor welke uitdagingen onze wederverkopers en haar eindgebruikers staan en ga je – samen met jouw meer technische collega’s - complexe offertes en designs op maat adviseren aan jouw klant, de reseller.

Jij bent een belangrijke pionier binnen het B2B team en maakt actief onderdeel uit van de Advanced Solutions van Ingram Micro. Mee denken over de juiste profilering van Ingram Micro als value distributeur in de markt en initiatieven durven voorstellen ter verbetering, zit in jouw DNA!

Jouw rol:

Jij bent een echte B2B Field Sales expert: jij vormt hét aanspreekpunt voor je reseller kanaal omtrent alle vragen rond IT producten.
Je bent bereid om je breed te oriënteren op alle solutions & services van Ingram Micro. Je behaalt de nodige certificaties (als Sales) en je blijft up to date van de nodige kennis.
Je focust - als Account Manager - op het zelfstandig uitbouwen van onze klanten base, door new business, up sell en cross sell.
Je denkt mee over de juiste (technische) designs op basis van jouw ervaringen in het veld.
Je organiseert product trainingen of workshops rond Ingram Micro oplossingen of services.
Je legt de focus op het behalen van het vendor-budget en je targets, samen met je collega’s.
Je neemt de verantwoordelijkheid over de omzet en marge op jouw toegewezen reseller portfolio en je bezoekt deze frequent.
Je gaat met je bestaande klanten connecteren, relaties opbouwen en onderhouden, samen met de Pre-Sales- en de overige Ingram Micro accountmanagers.

Profiel: 

Je hebt een aantal jaar ervaring in het pro-actief verkopen van IT producten.
Je hebt een brede kennis in IT producten en diensten.
Je beheerst de Nederlandse, Franse en Engelse taal in woord en geschrift.
Je beschikt over een commerciële attitude met een resultaatsgerichte focus.
Je bent een initiatiefnemer en neemt de leiding over jouw projecten.
Je bezit de soft skills om een training te voorzien en product-specifieke zaken op een makkelijke manier uit te leggen.
Je haalt energie uit het delen van jouw kennis en het ondersteunen van zowel het interne team als jouw externe partners.
Je bent een flexibele teamplayer.
Je bewaakt je persoonlijke follow up en je bent loyaal naar je klanten toe.

Arbeidsvoorwaarden: 

Je bevindt je dagelijks in een dynamische afdeling waar je creatief kan samenwerken met open minded en energieke collega’s.
Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je klantennetwerk proactief te verbreden.
Je werkt binnen een innovatieve markt en maakt gebruik van de nieuwste diensten.
Je werkt voor één van ‘Fortune’s Most Admired Companies in the World’ dat genomineerd werd voor ‘Cloud Distributor of the year’.
Je kan genieten van (internationale) doorgroeimogelijkheden.
Je verdient een marktconform salaris en een zeer aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden: bedrijfswagen, tankkaart, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, ADV dagen, maaltijdcheques, eco-cheques, …

Extra informatie: 

Bij Ingram Micro staat het geloof in onze mensen centraal. We reiken de nodige tools aan, stimuleren ondernemerschap en bieden kansen om een echte carrière uit te bouwen. We streven naar een humane werkomgeving waar ruimte is voor initiatiefname, creativiteit en persoonlijke groei. Ingram Micro België heeft een internationaal, maar tegelijk ook een familiair en gezellig karakter. We scheppen banden, zowel met onze collega's, partners als klanten.

Meer info?
Bekijk gerust onze Career Page: https://be.ingrammicro.eu/en/careers

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
19 maart, 2019 to 19 mei, 2019
E-mail sollicitaties: 
frens.vermeer@ingrammicro.com
Plaats: 
Diegem
Straat en huisnummer: 
Hermeslaan 1B
Postcode: 
1831