vacatures.ap.be

Sales Specialist Dell EMC

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Diegem
Provincie van tewerkstelling: 
Vlaams Brabant
Opleiding: 
MC - Bedrijfsmanagement - Accountancy-fiscaliteit
MC - Bedrijfsmanagement - Financie- en verzekeringswezen
MC - Bedrijfsmanagement - Logistiek management
MC - Bedrijfsmanagement - Marketing
MC - Communicatiemanagement - Commerciële communicatie
MC - Office management - Management assistant
WT - Elektromechanica - technisch-commercieel adviseur
WT - Elektronica-ict
WT - Toegepaste informatica
Type: 
Job

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
Ingram Micro B.V.B.A
Sector: 
IT
Bedrijfsactiviteiten: 

Ingram Micro is een globale leider en één van de grootste IT distributeurs ter wereld met meer dan 20 000 nationale en internationale partners. Als actieve speler op de IT markt maximaliseren wij onze toegevoegde waarde in het ontwikkelen, verkopen en het efficiënt gebruiken van de nieuwste technologie. Ingram Micro werd opgestart in the US in 1979 en kende een expansieve groei. Deze IT distributeur wordt gewaardeerd als één van ‘Fortune’s Most Admired Companies in the World’ met een erkende plaats in de FORTUNE 500®. Het bedrijf ondersteunt globale operaties door extensieve sales en een breed distributienetwerk doorheen noord Amerika, Europa, Midden en Oost Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

Ben jij dat extravert type dat energie krijgt van klantencontact, persoonlijke adviesverlening en het creëren van new business binnen een innovatieve markt? Fit jij het beste in een dynamische omgeving waar je voortdurend gechallenged wordt?

Well, this is our challenge!

Als Sales Specialist Datacenter krijg jij de verantwoordelijkheid over de service en persoonlijke adviesverlening naar een omvangrijk portfolio aan klanten van Ingram Micro. Je zal ook deels instaan voor prospectie en het aantrekken van nieuwe klanten.

Je adviseert de klanten over de producten en diensten en denkt mee hoe je een meerwaarde kan betekenen voor jouw klant. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het opmaken van offertes en de verwerking van de orders. Een persoonlijke aanpak en een sterke opvolging maakt jou sterk!

Mee denken over de juiste profilering van Ingram Micro als erkende IT distributeur in de markt en initiatieven durven voorstellen ter verbetering, zit in jouw DNA!

Jouw rol:

Het behandelen van inbound aanvragen en offertes op maat aanbieden binnen het productgamma van Ingram Micro (voornamelijk Dell EMC).
Het onderhouden en verdiepen van bestaande relaties in de markt van resellers en proactief op zoek gaan naar opportuniteiten om je klantportfolio uit te breiden (je werkt met resellers zoals een Mediamarkt, Fnac, Econocom, RealDolmen, ...).
Je voert dagelijks telefonische klantgesprekken en tracht de behoeftes van jouw klant te signaleren. Door jouw persoonlijk maatwerk en commerciële mindset, weet je tegen de juiste marge een groei in omzet te realiseren.
Je werkt nauwgezet samen met je interne collega’s en je zorgt voor een adequate follow-up.
Je kan administratief goed je weg vinden in het verwerken van informatie (in het CRM-systeem & SAP) en het opmaken van offertes.

Profiel: 

Je hebt een opleiding in IT of gelijkwaardig aan ervaring.
Je hebt een sterk commercieel inzicht.
Je weet het vertrouwen te winnen van mensen.
Je bent een sterke communicator: je bent in staat telefonisch een goede relatie op te bouwen met (potentiële) klanten.
Je spreekt vlot Nederlands, Frans en Engels.
Je bent resultaatgericht en voelt dagelijks een interne drive om je vooropgestelde doelen te behalen.
Je hebt een goede kennis van Excel en Outlook. Kennis van SAP is een pluspunt.
Enige ervaring in telesales en het creëren van new business is een pluspunt.

Arbeidsvoorwaarden: 

Je bevindt je dagelijks in een dynamische afdeling waar je creatief kan samenwerken met open minded en energieke collega’s.
Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je klantennetwerk proactief te verbreden. Je kan snel vooruitgang boeken aan de hand van onze sales opleidingen en technische opleidingen die jou worden aangeboden.
Je werkt binnen een innovatieve markt en maakt gebruik van de nieuwste diensten.
Je werkt voor één van ‘Fortune’s Most Admired Companies in the World’ binnen een breed internationaal netwerk.
Je kan genieten van (internationale) doorgroeimogelijkheden.
Je verdient een marktconform salaris met een zeer aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden (ADV dagen, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, …).

Extra informatie: 

Bij Ingram Micro staat het geloof in onze mensen centraal. We reiken de nodige tools aan, stimuleren ondernemerschap en bieden kansen om een echte carrière uit te bouwen. We streven naar een humane werkomgeving waar ruimte is voor initiatiefname, creativiteit en persoonlijke groei. Ingram Micro België heeft een internationaal, maar tegelijk ook een familiair en gezellig karakter. We scheppen banden, zowel met onze collega's, partners als klanten.

Meer info?
Bekijk gerust onze Career Page: https://be.ingrammicro.eu/en/careers

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
19 maart, 2019 to 19 mei, 2019
E-mail sollicitaties: 
frens.vermeer@ingrammicro.com
Plaats: 
Diegem
Straat en huisnummer: 
Hermeslaan 1B
Postcode: 
1831