vacatures.ap.be

Preventieadviseur niveau 2

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Anderlecht
Provincie van tewerkstelling: 
Brussel Hoofdstedelijk Gewest
Opleiding: 
WT - Integrale veiligheid

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
VZW Sint-Goedele Brussel
Sector: 
Onderwijs en Kinderopvang

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

De vzw Sint-Goedele Brussel is op zoek naar een preventieadviseur niveau 2. Als preventieadviseur ben je een ambassadeur van veiligheid en gezondheid in onze 4 basisscholen te Anderlecht en van één van de vestigingsplaatsen van het Sint-Guido-Instituut. Je maakt deel uit van de Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk onder leiding van de coördinerend preventieadviseur. Samen met je collega’s geef je advies en ondersteuning aan de directeur, de hiërarchische lijn, de werknemers en de leerlingen onder toepassing van de wettelijke bepalingen en reglementen inzake welzijn op het werk.

Je functie houdt onder meer volgende taken in:
Je bent in het kader van het dynamisch risicobeheersysteem regelmatig aanwezig in de school. Je spoort gevaren op, werkt mee aan risicoanalyses en stelt preventieve maatregelen voor ter verbetering van het welzijn van de werknemers en de leerlingen. Je voert in samenwerking met de hiërarchische lijn incident- en ongevalanalyses uit. Je formuleert adviezen in verband met arbeidsmiddelen en richtlijnen over de organisatie en inrichting van de arbeidsplaats. Je participeert in het onthaal, de vorming en de sensibilisering van alle werknemers en leerlingen van de school. Je voert alle wettelijk voorziene administratie uit. Je stelt veiligheidsverslagen op en je viseert schooldocumenten inzake veiligheid en milieu. Je ondersteunt de directie bij de opmaak van het globaal preventieplan en het jaarlijks actieplan. Je volgt de wettelijk verplichte keuringen op. Je volgt van heel nabij de evolutie van de toepasselijke wetgeving op. Je bent bereid om ook zelf aan de slag te gaan en problemen m.b.t. veiligheid en welzijn aan te pakken.

Profiel: 

Profiel
Kennis. Je bent sterk in kennisoverdracht en verslaggeving. Je hebt een aantal jaren ervaring in een gelijkaardige functie. Je kan zeer goed werken met de gangbare PC-toepassingen (MS Office).

Opleiding: Je bent in het bezit van een bachelordiploma. Je bent houder van het wettelijk vereist getuigschrift van preventieadviseur niveau 2.

Persoonlijkheid: Je bent gedreven voor preventie. Je bent organisatie betrokken en klantgericht. Je kan goed in groep werken en bent professioneel ingesteld. Je neemt initiatief en wil voortdurend verbeteren. Je hebt verantwoordelijkheidszin. Je kunt goed communiceren, overtuigen en samenwerken. Je kan een probleem analyseren, een oordeel vormen en tot een besluit komen. Je bent innovatief en werkt oplossingsgericht. Je bent kritisch en neemt initiatief om aanwezige risico’s weg te werken.

Arbeidsvoorwaarden: 

Wij bieden
Voltijdse betrekking. Weddenschaal volgens barema onderwijs in functie van diploma en nuttige ervaring. Mogelijkheid tot continue bijscholing. Onmiddellijke indiensttreding. We stellen gsm en computer ter beschikking. We verwachten en geven flexibiliteit.

Extra informatie: 

Je kan je schriftelijk kandidaat stellen door je motivatiebrief en cv per brief en e-mail te versturen naar de vzw Sint-Goedele Brussel t.a.v. Piet Vandermot, pietvandermot@sint-goedele.be. Dit kan tot en met 10 maart 2019.
Als we je kandidatuur weerhouden, nodigen we je uit voor een gesprek op vrijdag 15 maart 2019 (namiddag).
Wil je mee informatie over deze functie dan kan je contact nemen met Tine Vandeven (tinevandeven@sint-goedele.be).

Gegevens:
vzw Sint-Goedele Brussel, Verheydenstraat 39, 1070 Anderlecht – 02 520 05 72
info@sint-goedele.be – www.sint-goedele.be

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
12 februari, 2019 to 11 maart, 2019
E-mail sollicitaties: 
pietvandermot@sint-goedele.be
Plaats: 
Anderlecht
Straat en huisnummer: 
Verheydenstraat 39
Postcode: 
1070