vacatures.ap.be

Maatschappelijk werkers

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Antwerpen
Provincie van tewerkstelling: 
Antwerpen
Opleiding: 
GW - Sociaal werk
Type: 
Job

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
Stad Antwerpen
Sector: 
Lokale overheid

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

Sociale basisrechten voor iedereen zoals een minimuminkomen, een betaalbare kwaliteitsvolle woning en goede gezondheidszorgen dragen bij tot een veilige en aangename leefomgeving. Dat is wat Antwerpenaars willen. Daarom zoeken zij maatschappelijk medewerkers die daar mee voor zorgen. Ben jij sociaal geëngageerd, werk je graag met mensen en heb je een groot inlevingsvermogen?
Wat doe je?
Klanten informeren, begeleiden, oriënteren, opvolgen en eventueel doorverwijzen, dat zijn jouw kerntaken. Je past methodes toe om een integrale hulpverlening op maat van de klant te bieden.
Je maakt het sociaal-administratief dossier van je klant op en volgt elke maand je administratie nauwkeurig op. Je registreert en controleert digitaal gegevens voor een vlotte interne organisatie en opvolging van klanten. Ook jouw zelfkritische blik en verbetervoorstellen dragen daartoe bij.
Je formuleert adviezen op maat van de klant en houdt daarbij rekening met de noden van je klant en met de wet- en regelgeving. Op die manier ondersteun je de individuele trajectbegeleiding van de klant en voorkom je misbruiken.
Je legt huisbezoeken af bij klanten en neemt maandelijks contact op met hen.
Regelmatig werk je samen met interne en externe partners om de juiste acties te kunnen nemen.
Je neemt deel aan overlegmomenten om de hulpverlening te optimaliseren en om de werking van je centrum of team te bevorderen.
Je werkt in teamverband, vormt een aanspreekpunt voor je collega’s, ondersteunt, reikt oplossingen aan en neemt beslissingen indien nodig.

Profiel: 

Wat verwachten we van je?
Vlot samenwerken is erg belangrijk in deze functie. Je kijkt kritisch naar de organisatie en jezelf, en je stemt regelmatig af met collega’s.
Administratie en continue bijscholing schrikken je niet af. Je bent bereid om je in te werken in wet- en regelgeving en in de sociale kaart van Antwerpen.
Advies verlenen op maat behoort tot je dagelijkse activiteit. Je advies en empathische, open en integere houding motiveren je klant. Je hebt aandacht voor zijn vragen en noden en wilt de klant versterken in zijn zelfredzaamheid.
Je schriftelijke communicatie is helder en gestructureerd. Verslaggeving maakt een cruciaal deel uit van je job.
Je bent een zelfstandige werker die het werk goed weet te organiseren. Huisbezoeken bij klanten plan je dan ook flexibel in.
Je bent iemand om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad.

Arbeidsvoorwaarden: 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?
Omdat de functie ‘maatschappelijk werker’ een beschermde titel is bij stad Antwerpen, moet je in het bezit zijn van 1 van deze diploma’s:
een bachelordiploma sociaal werk met optie: Maatschappelijk werk, Sociaal-juridische dienstverlening, Sociaal-cultureel werk, Kunst- en cultuurbemiddeling en Personeelswerk
of een bachelor sociale gezondheidszorg of daarmee via een officiële instelling gelijkgesteld diploma (bijvoorbeeld via Naric-Vlaanderen)
Daarnaast voldoe je aan de sollicitatievoorwaarden.
Laatstejaarsstudenten die een opleiding volgen voor een van de bovenstaande diploma’s mogen ook deelnemen aan de selectie. Je kan echter pas in dienst komen wanneer je je diploma hebt behaald.

Extra informatie: 

Solliciteren enkel mogelijk via:
https://www.antwerpen.be/nl/info/5edf748bf4f4d81d28647207/maatschappelijk-werkers-1

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
11 juni, 2020 to 14 augustus, 2020
E-mail sollicitaties: 
maatschappelijkwerker@antwerpen.be
Plaats: 
Antwerpen
Straat en huisnummer: 
Grote Markt 1
Postcode: 
2000
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.