vacatures.ap.be

Verpleegkundige

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
2050 Antwerpen
Provincie van tewerkstelling: 
Antwerpen
Opleiding: 
GW - Verpleegkunde
Type: 
Job

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
FPC Antwerpen
Bedrijfsactiviteiten: 

FPC Antwerpen is een forensisch psychiatrisch centrum. In dit centrum behandelen we forensisch psychiatrische patiënten, met als doel het risico op het plegen van nieuwe strafbare feiten te verminderen zodat een (hernieuwd) verblijf in de samenleving veilig en mogelijk is. Vanuit de forensisch psychiatrische benadering werken psychiaters, psychologen, therapeuten, verpleegkundigen, groepsbegeleiders en ander (para)medisch personeel samen aan diagnostiek, behandeling, begeleiding en re-integratie van elke patiënt. Ze stellen elke dag opnieuw alles in het werk om kwalitatief hoogstaande en veilige zorg te bieden. Binnen deze multidisciplinaire werking maken verpleegkundigen m/v in de 24-uurs zorg de behandeling en leveren ze een onmisbare toegevoegde waarde.

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

WAT HOUDT DE JOB IN?

Je maakt als verpleegkundige deel uit van het multidisciplinair team en neemt deel aan het teamoverleg. Samen met jouw collega’s geef je vorm aan het behandel- en leefklimaat op de afdeling waarbinnen structuur, veiligheid en begeleiding wordt geboden aan patiënten. Je werkt op de leefgroep met patiënten met een persoonlijkheidsstoornis, een psychotische stoornis en/of een verstandelijke beperking. Je begeleidt hen bij hun dagelijkse leefsituatie, gaat met hen in gesprek, motiveert en stimuleert hen om deel te nemen aan een dagprogramma, etc. Je observeert patiënten en rapporteert doelgericht. Als verpleegkundige verricht je alle voorkomende verpleegkundige handelingen op somatisch gebied, verleen je spoedeisende hulp en sta je in voor de medicatiebedeling en controle hiervan. Ook verzorg je de communicatie met de medische dienst. Verder neem je de noodzakelijke administratieve en organisatorische taken op en plan je efficiënt taken en werkzaamheden.

Gezien de specifieke setting neem je tevens - samen met het team - verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jezelf, de collega's en de patiënten. Je verliest de rechtspositie van de patiënten hierbij niet uit het oog.

Als verpleegkundige draag je zo bij aan een optimale behandeling en resocialisatie van de patiënten, alsook aan de interne veiligheid en beveiliging van de samenleving.

Profiel: 

WIE BEN JIJ?

Werken in FPC Antwerpen betekent werken in het spanningsveld tussen behandelen en beveiligen. Het is belangrijk dat medewerkers op de afdeling graag en goed samenwerken, sterk in hun schoenen staan, stressbestendig zijn en open staan voor feedback. Herken je jezelf hierin? Lees dan even verder wat we graag willen dat je meebrengt naar FPC Antwerpen.

Je hebt een diploma verpleegkunde. Heb je een specialisatie psychiatrische verpleegkundige en/of kennis van forensische psychiatrische hulpverlening, dan is dat een pluspunt. Hoe dan ook heb je kennis van psychiatrische ziektebeelden.

Ben je tevens oplettend, nauwkeurig, communicatief sterk, draag je deskundigheid hoog in het vaandel en schrik je er niet voor terug om met weerstand bij soms moeilijke patiënten om te gaan? Dan pas je zonder twijfel in ons team.

Arbeidsvoorwaarden: 

WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?

Naast een maatschappelijk relevante en boeiende functie in een dynamische en gezonde organisatie gelegen te Antwerpen, bieden wij een voltijdse of deeltijdse overeenkomst. Je krijgt een uurrooster volgens een cyclische planning, die bestaat uit vroege en late diensten, waarbij je 1 op 2 weekends werkt. We houden - in de mate van het mogelijke - graag rekening met jouw wensen bij het opstellen van jouw uurrooster, daarom krijg je de mogelijkheid een voorkeur op te geven. Nachtdiensten zitten niet standaard in rooster. Wil je toch graag nachten presteren, dan kan je dit uiteraard aangeven.

Om jouw kennis op peil te houden krijg je een uitgebreid pakket aan opleidingsmogelijkheden, dat bestaat uit groepsopleidingen (waaronder een 5-daagse opleiding fysieke weerbaarheid), een uitgebreid pakket e-learnings en tal van andere opleidingen op maat van de functie.

Voor deze interessante job krijg je een aantrekkelijk salaris, volgens IFIC baremaschaal 15. We vullen dit graag voor je aan met een groepsverzekering (pensioensparen, invaliditeits- en overlijdensverzekering, verzekering gewaarborgd loon), hospitalisatieverzekering, ADV-dagen, maaltijdcheques en een eindejaarspremie. Daarnaast zijn er enkele leuke extra's zoals verzorgde maaltijden, een eindejaarsgeschenk, een jaarlijks spetterend personeelsfeest, een teambuildingbudget,... Er is voldoende gratis parking voor het centrum alsook een ondergrondse parking voor het personeel. Voor de fietsers is er een kleedkamer met douche en locker aanwezig en kunnen de fietsen overdekt gestald worden. We stimuleren ook duurzame mobiliteit. Daarom is er een derdebetalersregeling met de NMBS, een fietsenvergoeding (0.24 EUR/km), een carpoolbeleid, flexibel woon-werkverkeer, etc.

Extra informatie: 

KLINKT DIT ALS MUZIEK IN JE OREN?

Voor verdere vragen over de functie of over werken in FPC Antwerpen in het algemeen kan je terecht bij het HR-team via hr@fpcantwerpen.be.

Overtuigd dat jij als verpleegkundige in FPC Antwerpen de juiste man of vrouw bent op de juiste plek? Aarzel dan niet en solliciteer online.

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
11 mei, 2020 to 30 september, 2020
E-mail sollicitaties: 
hr@fpcantwerpen.be
Plaats: 
Antwerpen
Straat en huisnummer: 
Beatrijslaan 96
Postcode: 
2050
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.